IP 91.145.128.188

Katharina
Czy ktoś z Was miał okazję wypożyczać Campera ( kampera ) czyli ten samochód turystyczny? Jeśli tak: na co zwracać uwagę przy podpisywaniu umowy i czy w ogóle warto ?
IP 78.88.163.234

tramp
Kamper to bardzo fajna sprawa jeżeli ktoś chce w szybki sposób zwiedzić duży obszar, np. cały kraj lub część Europy. W przypadku gdy chcemy po prostu gdzieś nim dojechać i pobiwakować stacjonarnie przez kilka dni to mija się to z celem ze względu na spory koszt wynajmu (ok 300 zł za dzień)
A na co zwrócić uwagę? Przede wszystkim na to czy wynajmujemy od zaufanej firmy dysponującej w miarę nowymi pojazdami, chyba, że ktoś chce podróżować stale psującym się rzęchem.
IP 91.145.128.188

Katharina
No tu masz rację na biwak stacjonarny lepsze są przyczepy - szczególnie z tych wypożyczalni, które dowożą na miejsce i ustawiają. Co do Kampera (nadal nie wiem jak poprawnie brzmi nazwa ) to szczerze mówiąc nieco mnie koszta zaskoczyły.
IP 178.159.169.210

Natka
Dla mnie takie przyczepy są obleśne, i jakoś nie mogłabym tam więcej niż jednej nocy przekoczować.
IP 78.88.163.234

tramp
Natka, fakt do najbardziej komfortowych i schludnych większość przyczep nie należy - wypożyczają je głównie młodzi na weekendowe imprezy.
A co do ceny kamperów to niestety do najtańszych nie należą. 300 zł za dobę raczej dolna granica, może być tylko drożej.
IP 91.145.128.188

Katharina
Chyba zależy to od wypożyczalni. Wprawdzie korzystałam z tej opcji tylko dwa razy jak na razie, ale nigdy nie było źle.
IP 83.4.123.34

KTsea
również proszę o wszelkie szczegóły, co i jak, gdzie można tak owy wypożyczyć, ile to kosztuje i jakie są standardy? bardzo interesuje mnie taka forma turystyki
IP 88.70.77.26

Georg
Znalazlem ta strone, czytam Wasze wpisy i sam juz troche napisalem. Gdzies juz tu o tym wspomnialem, ze tez o takim urlopie myslalem, aby tak objechac Europe. Nie uwazam, ze jest to tak bardzo drogie, bo w koncu w hotelach tez zadarmo sie nie spi, a i za podroz pociagiem, samolotem, czy autem trzeba tez placic. Korzysc jest tez taka, ze jesli ktos chce oszczedzic to moze sam sobie posilki tam przygotowac co na pewno jest tansze niz jesc w restauracjach. Poza tym mozna decydowac gdzie ile czasu pozostac. Jezeli sie hotele zarezerwuje tu jedna noc tam dwie to trzeba jechac dalej.
IP 178.36.85.210

Tomek
Poszukaj opinii o tej firmie. Spytaj czy możesz się przejechać. Warto mieć pojęcie kiedy była instalowana instalacja gazowa (jeśli posiada) i jakiej wielkości jest butla. Zbyt mała (np 40l) spowoduje że co 250-300 km będziesz musiała zatrzymywać się na tankowanie. Co jeszcze... Oczywiście o takich rzeczach jak przegląd, czy ubezpieczenie już nie mówię
Miłego wypoczynku