IP 91.145.128.188

Katharina
Czy znacie inne sposoby na spędzenie czasu na polu namiotowym niż gra w karty, kalambury, śpiewanie przy ognisku i podchody? Chodzi o takie zajęcie, które pomagają się zintegrować, a jednocześnie nie wymagają wiezienia ze sobą wielu gadżetów ( albo tylko takich, które można zrobić na miejscu)
IP 83.4.81.221

KTsea
Można zrobić chociażby zawody w siatkówkę plażową, podzielić losowo towarzystwo na pary- wtedy integracja murowana
i świetne się bawimy jednocześnie jako zawodnicy i kibice
IP 178.159.169.210

Asia
Jak siatkówka to ja proponuję również bandbingtona. Wystarczą paletki, lotka i jest świetna zabawa. Aczkolwiek nie może wtedy wiać, bo nic z tej zabawy.
IP 91.145.128.188

Katharina
Dzięki! Swego czasu widziałam gdzieś w sieci cały zbiór gier i zabawa, ale jak zwykle - kiedy potrzebuję nie mogę nijak znaleźć 
IP 46.186.91.72

tramp
Oj, jest tego bardzo dużo. Przede wszystkim zależy dla jakiej grupy wiekowej ma to być rozrywka i jak licznej. Oczywiście na biwaku nie może zabraknąć wieczornego ogniska z gitarą i śpiewem
IP 91.145.128.188

Katharina
Tramp grupka będzie w wieku 15-17
Zaplanowana jest już gra w podchody, która zajmie pierwsze dwa dni (nocleg na polu numer 1 ) na początek imprezy. Kolejne 4 noclegi będą już w jednym miejscu i trochę brakuje mi pomysłów na to czym tą dzieciarnie zająć ( ogólny plan jest, ale wiadomo, że trzeba mieć asa w rękawie).
IP 178.159.169.210

patka
Wystarczą kreatywne osoby wokół nas, trochę wyobraźni i mamy super pomysły na spędzanie wspólnego czasu razem.
IP 194.63.135.8

IP 78.88.163.234

tramp
Podchody będą doskonałe w tym przypadku, najlepiej z elementami nocnej gry. W przypadku takiego przedziału wiekowego raczej można zapomnieć o standardowych zabawach biwakowych - nie zainteresują się. Fajnie gdyby udało się zorganizować jakiegoś speca od technik linowych, wspinaczka po drzewach, przejścia linowe, zjazdy, itp. Jednak niestety to kosztuje...
IP 46.134.245.121

allena
Oj trudna sprawa,masz rację zouza /seks/,w tym przedziale wiekowym jest to nieuniknione.Młodzież należałoby dobrze "przegonić"by uśpić hormony,czyli przemęczyć sportowymi wysiłkami.Chociaż i tak jest to niezawsze skuteczne.Powodzenia Katharina!