IP 78.88.163.234

tramp
Znacie może jakieś ciekawostki turystyczne na naszym wybrzeżu? Na przykład coś takiego jak groty mechowskie? Im mniej znane atrakcje tym lepiej.
IP 46.134.229.211

allena
Morze trzeba zobaczyć skoro się tam jedzie.Posłuchać jego głosu,popatrzyć na fale... wykąpać się lub pochodzić po brzegu.Zbierać bursztyny czy chociażby muszle,kamyki ... Nigdy się tam nie nudzę bo fascynuje mnie grożny i piękny ogrom tej wody i ta przestrzeń.
IP 86.168.175.64

Mikolin
Mam dokładnie takie samo zdanie jak allena. Ja nad morze jadę, żeby zobaczyć morze. I modle się żeby była pogoda aby spokojnie wylegiwać się na piasku. Chyba, że pogoda kiepska to wtedy zastanawiam się co tu zobaczyć poza falami
IP 82.139.50.215

zorza
'ja nad morze jadę, żeby zobaczyć morze' - z cyklu oczywista oczywistość
autor pyta o ciekawostki turystyczne, bo zapewne większość z nas potrafi zauważyć morze ...będąc nad morzem :-D
podpinam się pod pytanie trampa, z checią dowiem się co warto zobaczyć
IP 213.241.7.164

Tomek
Dowolny fragment polskiego wybrzeża w trakcie lub po sztormie. To coś co trzeba zobaczyć, nie da się tego opisać słowami. Inna rzecz to tłum ludzi przelewających się po kołobrzegu - to też niezapomniana rzecz 
IP 188.96.132.49

Georg
tramp i zorza nie dostaliscie odpowiedzi jakiej szukaliscie. Ja nie znam tak bardzo tamtych stron, zebym mogl podac jakies miejsca, ale proponuje sprawdzic to w internecie. Sam tak robie i znajduje wszystko. Opisy ,mapki dojazdu, zdjecia. Na stronie Holiday Check np tez opisy gosci o hotelach i rowniez czasem o okolicy.
IP 78.88.225.110

Beatka
Ostatnio słyszałam, że warto wybrać się na wycieczkę rowerową do Kociewia. To urokliwy obszar pełen pięknych krajobrazów, przyrodniczych cudów i ciekawych zabytków. Znacie jakoś dokładniej tą trasę?
IP 83.22.138.126

jola
Mogę polecic Wyspę Sobieszewską. Właśnie tam zazwyczaj spędzam wakacje nad morzem. Sama wyspa jest ciekawa ze względu na rezerwat ptaków, ale plusem jest również bliskośc Trójmiasta. Zazwyczaj w ciągu dwuch tygodni kilka dni przeznaczamy na wycieczki i zawsze znajdujemy nowe ciekawe miejsce do odwiedzenia.
IP 77.114.214.104

Miss Roger
Polecam wycieczkę po wybrzeżu szlakiem latarni morskich - zacznijcie od Świnoujścia
IP 46.134.199.174

allena
Nooo...zorza,to wcale nie takie oczywiste.Większość ludzi jedzie tam by leżyć plackiem na plaży i w szybkim tempie zdobyć naturalną opaleniznę.Oślepieni słońcem nie potrafią zobaczyć piękna w niczym.
A z ciekawostek przy których się upieracie zaproponuję może przejście piechotą przez morze z Kużnicy do Rewy!Woda przeważnie/?!/ do kolan.
Dodatkowo po "drodze" można zwiedzić częściowo zatopiony wrak okrętu podwodnego.