IP 194.63.135.8

zouza
Zewsząd słyszę o cud sposobach - jak schudnąć. A ja, ze względu na swoją drobną budowę chciałabym przytyć! Po niedawnym pobycie w szpitalu z 42 kg "zjechałam" do 39 (przy wzroście 160 cm). Udało mi się wrócić do stałej wagi ale chciałabym więcej, uważam że dodatkowe kilogramy poszłyby tam gdzie trzeba (biust, bioderka, nie miałabym też nic przeciw jakiejś fałdce na brzuszku :x )
Jakaś tucząca dieta godna polecenia? Słodycze jem regularnie, pizzę ostatnio też pochłaniam, kakao na porządku dziennym - niestety piję sporo kawy :/
IP 91.145.128.188

Ewelina
Mogę Cię załamać
Przytyć jest znacznie trudniej niż schudnąć. Większość osób które znam, mogą wrzucać w siebie tony kalorycznych posiłków, ale szybciej wysadzą w ten sposób wątrobę, niż przytyją. Musisz trzymać dietę na masę, czyli jeść zdrowo, ale nie tłusto czy słodko. Pustych kalorii trzeba unikać jak ognia. Można też podskoczy do lekarza po tak zwane tabletki dla anorektyczek, ale większość osób po skończonej kuracji wraca do poprzedniej wagi.
IP 94.240.24.75

Guliwer
Miałem niedawno podobny problem. Niestety przy moim ciągłym ruchu trudno jest nabyć masy. Ale w końcu chyba coś znalazłem. Pierwsze śniadanie jest najważniejsze musi być pożądane pełne węglowodanów białek i witamin. Obowiazkowo ciepły obiadek i spora kolacja. Dla niektórych to zabójstwo ale ja zjadam 3/4 chleba codziennie a waga niewiele mi się zmienia. Tajemnica jest w odpowiednim mieszaniu składników.
IP 83.22.196.124

Cera
Oh, ile kobiet chciałoby mieć ten sam problem zamiast funkcjonować cały dzień o jednym jogurciku z bułeczką
Programy o anorektyczkach pokazały jak ważna jest tucząca dieta, wysokokaloryczna. Sosy, śmietany, masła, margaryny, biały chleb i mąka. Wszystko czego "normalna" kobieta unika, by zmieścić się w "normalne" ciuchy. Zwiększ liczbę kalorii spożywanych pokarmów. A indeksem glikemicznym interesowałaś się może?
IP 91.145.128.188

Ewelina
Cera, ten problem chcą mieć tylko kobiety, które nie znają tego problemu. Niedowaga jest czymś naprawdę okropnym i jest bardzo mało osób, potrafiących ją skutecznie leczyć.
IP 77.254.30.127

klaudia_88
Moja mama jest bardzo chuda, a dużo je w szczególności słodkiego, stosowała jakieś koktajle, żeby przytyć, ale to nic nie dało. Z tym że ona ma taką przemianę materii. W ciąży przytyła 2 razy tylko po 10kg i po porodzie od razu to zrzuciła. Zresztą ja podobnie, po porodzie z dnia na dzień wróciłam do swojej wagi. Może po prostu poodżywiaj się trochę fast-foodami i colą
IP 178.159.169.210

Zazdrosna
Jeju, tylko pozazdrościć tym, którzy mogą jeść wszystko i nic nie tyją. Ja bym polecała wizytę u dietetyka, może jakąś odpowiednią dietę Ci przypisze. Warto w spróbować.
IP 91.145.128.188

Ewelina
Dziewczyny uwierzcie, że nie ma czego zazdrościć :/ Z doświadczenia wiem, że osoby tyjące, potrafią w bardzo krótkim czasie nie tylko stracić to co udało im się przytyć, ale na dodatek schudnąć jeszcze bardziej 
IP 94.240.24.75

Guliwer
Zgadzam się z tobą Ewelino jeżeli ktoś ma predyspozycje do szybkiego nabierania masy to i powinien mieć również równoważnik w kierunku jej tracenia.
IP 194.63.135.8

zouza
fast food...chcę przytyć, nie wylądować w szpitalu z rozwaloną trzustką ;-)
chleb, masło, sery - wszystko jem. Tzn. jem normalnie, mało czego nie lubię. Jedyna nadzieja w świętach - nauka na bok, obłożę się żarciem i będę leżeć. I tyć naturalnie, waga już czeka 
psss. jestem informatykiem - niby siedzący tryb życia ale pół miasta potrafie przejść na nogach bez marudzenia że bolą