IP 178.159.169.210

Paulinaa
Czy ktoś z was stosuje jakieś diety ? O tej ostatnio jest głośno, i podobna skuteczna. Orientujecie się na czym ona polega ?
IP 89.73.255.34

MałaMi
Ja mam mnostwo znajomych, ktore sa na tej diecie i bardzo sobie chwala- wszystkie schudly i utrzymuja wage. Ale trzeba pamietac, ze po diecie dalej trzeba sie zdrowo odzywiac i ruch- przede wszystkim duzo ruchu!!
IP 77.255.121.103

zygfryd
Ja uważam, że każda dieta, która wyklucza jakiś typ czy rodzaj pożywienia jest nienaturalna i szkodliwa dla organizmu.
5 małych posiłków dziennie + dużo ruchu + mniej cukru i soli + 2 litry wody dziennie + warzywa i owoce - to polecana przez dietetyków dieta cud 
IP 178.159.169.210

IP 83.238.196.184

IP 89.72.150.13

Magda
Czytałam, że na tej diecie się bardzo szybko chudnie. Mam pytanie, jak z utrzymaniem wagi po diecie? Jak przeczytam książke na ten temat to może skuszę się na tą dietę, bo na dużo ludzi działa
IP 83.238.196.184

freszynka
ja może jestem slabym przykladem, ale jednocześnie pomocnym w tym pytaniu
na diecie byłam dwa razy.. po raz pierwszy przed sylwestrem, chcąc zgubić trochę ciałka do sukienki- wtedy udało mi się zgubić 7kg, od stycznia zaczęlam znów sie odzywiać normanie, ale kg pozostaly bez zmiany
ostatnio z uwagi na zbliżający się sezon plażowy znów na nią przeszłam, zgubiłam 2kg i po raz kolejny wróciłam do poprzedniego stylu odżywiania i waga stoi w miejscu..
IP 89.73.255.34

Kaczusia
o ja freszynka no to gratulacje! super! kurcze mnie by sie tez przydalo ale niestety chyba zbyt kocham słodycze...
IP 91.203.248.29

pawel
Będąc na diecie Dukana trzeba bardzo uważać gdyż może ona powodować komplikacje na zdrowiu. Słyszałem o przypadkach łysienia i innych nie fajnych schorzeniach. Dlatego też podczas tej diety trzeba pić bardzo dużo wody i jeść dużo warzyw, by dostarczyć witaminy do organizmu.
IP 83.238.196.184

freszynka
hm.. Paweł, ciekawe rzeczy piszesz :D o tym nie słyszałam, a mam wiele osób w moim otoczeniu będących na tej diecie..
jedyne na co uważać to nerki- dlatego trzeba bardzo dużo pić i w dniach wyznaczonych zjadać dużo warzyw
co do słodyczy to jest ogrom deserów, można się dosłodzić :P