IP 77.255.121.103

zygfryd
Wybrzeże jest podobno obszarem w którym występują duże ilości grzybów. Czy wiecie gdzie najlepiej jechać na wakacje połączone z grzybobraniem? Jakie gatunki grzybów można zebrać w nadmorskich lasach? Słyszałem, że wiele dorodnych okazów można spotkać na Kaszubach a także w okolicach Szczecina, czy to prawda?
Pomóżcie w wyborze miejscowości na udane grzybobranie 
IP 77.255.29.151

Waqw
Szczerze mówiąc to nie mam zielonego pojęcia, gdzie nad morzem można znaoleźć grzyby.
IP 83.238.154.1

ned
Ja trochę zaglądałem do lasów w okolicach Wejherowa, jak człowiek nie zna konkretnych miejsc w lesie to jest zbieranie raczej symboliczne. Ale tak czy siak fajnie połazić po lesie.
Na grzyby to tak trzeba jeździć raczej końcem sierpnia, wrzesień.
Zwykle najwięcej znajdowałem podgrzybków i maślaków
.
IP 77.255.29.151

ars
Ja też nie znam żadnego fajnego miejsca. Ale podobno grzyby można znaleźć w okoliach miejscowości Pogorzelica.
IP 89.72.150.13

Magda
Ja także nie wiem, gdzie można nad morzem znaleźć grzyby. Mam daleko bardzo nad Bałtyk i na samo grzybobranie nigdy bym się tam nie wybrała
IP 89.228.33.56

dirtydancer
Na Pomorzu najwięcej grzybów można znaleźć w Borach Tucholskich, ale okolice także są obdarowane hojnie w skarby runa leśnego
IP 188.146.84.102

Kara
Mi się z grzybami kojarzą Bory Tucholskie, tylko to kawałek od samego morza
Tak bliżej to szczerze mówiąc nie spotkałam...
IP 178.183.182.179

zośka
Z tego co wiem w lasach nadmorskich można znaleźć sporo grzybów. Ja nigdy nie byłam na takim grzybobraniu ze względu na to że nie lubię lasów, natomiast moi znajomi każdej jesieni przywożą znad morza całe wiadra różnego rodzaju grzybów. Niestety nie wiem gdzie dokładnie jeżdżą.
IP 77.113.38.239

jolka2018
Ja osobiście polecam lasy w okolicach Wejherowa, aż pod Linię jest tam mnóstwo grzybów, począwszy od kurek, brzozaków, koźlaków i wiele innych. Także polecam te okolice bo sama często w nich bywam.
IP 83.5.85.165

Cera
Akurat mam wokół siebie mnóstwo lasów, także grzybki zbieramy w okolicy. To jest plus mieszkania na wsi.