IP 89.72.150.13

Magda
Jakie macie pomysły na ciekawe spędzenie wakacji? czyli kreatywnie, oryginalnie, nietypowo.
Jestem studentką i chciałabym jakieś pomysły na niskobudżetowe, a szalone wakacje
Będę bardzo wdzięczna za jakiekolwiek porady
IP 178.37.80.160

zygfryd
kreatywnie? to po pierwsze oznacza samodzielnie wymyślony pomysł 
Pytasz o niskobudżetową wersje? To plecak, namiot, karimata i śpiwór i można zwiedzić cały świat
Polecam np wędrówkę po parkach narodowych w Małopolsce. Mnóstwo schronisk i pól namiotowych, codziennie można spać gdzie indziej i zdobywać nowy szczyt!
Gdzieś na forum jest także temat o couchsurfingu
to genialna idea! i o autostopie ktoś pisał! Poszukaj a znajdziesz inspirację!
IP 178.159.169.210

Paulinaa
Ja pisałam o autostopie, bardzo ciekawy pomysł na oryginalny i z pewnością nigdy nie zapomniany wyjazd. Wystarczy zabrać dobry humor i w drogę 
IP 109.231.1.187

włóczykij
Ja już wspominałam w innym temacie o podróżowaniu pociągiem na bilecie weekendowym. Nie wydajesz pieniędzy na nocleg, a przy odrobinie dyscypliny (tj. wcześniejsze zaopatrzenie w jedzenie i nie prowadzanie się po knajpach) budżet zamyka się niemal w samej cenie biletów (czyli około 70 zł). To jedna z wielu możliwości. 
IP 89.228.33.56

dirtydancer
Dołączam się do pomysłu z autostopem plus oczywiście namiot , śpiwór itd. zwiedzisz wiele za grosze
zaplanuj sobie trasę, miejsca docelowe, obiekty do zwiedzenia...
IP 178.159.169.210

Karolina
Jest już prawie styczeń, ale wydaje mi się, że już powoli można myśleć o wakacjach, bo wtedy zawsze więcej czasu mamy na zaplanowanie czegoś. Ja w góry będę chciała się wybrać i spróbować jazdy na quadach po górach i pagórkach, oczywiście namiot, albo przyczepa kempingowa i spływ kajakiem Dunajcem. Już się nie mogę doczekać!
IP 178.37.30.144

klaudia_88
Hmmm... Może jakaś objazdówka byłaby fajnym pomysłem? Zwiedzić trochę Europy. Np. Słowację, Czechy, Włochy, Hiszpanię, Węgry.... Myślę, że mógłby być to dobry pomysł. Ja zawsze marzyłam o takim czymś, ale niestety mam chorobę lokomocyjną, a teraz na dodatek 3 miesięcznego synka
IP 78.88.163.234

tramp
Kreatywne i niskobudżetowe, szalone wakacje? Jak tak to tylko podróż autostopem
Sam nie przepadam, ale z relacji znajomych wynika, że można spełnić wszystkie te kryteria. Ja natomiast polecam podróżowanie rowerem z sakwami gdzie wiezie się cały swój "dobytek". Dla niektórych pokonywanie dużych dystansów codziennie rowerem może być nieco monotonne, ale dla mnie to kwintesencja podróży. Polecam każdemu do spróbowania.
IP 83.4.116.157

KTsea
najlepszym sposobem na szalone wakacje są wszelkie spontaniczne akcje- aż mi się zrymowało
Warto mieć w swoim towarzystwie choć jednego szaleńca który będzie zaskakiwał resztę pomysłami i wciągał w swoje wariactwa!
IP 46.134.201.37

allena
Samotnej dziewczynie raczej autostopu bym nie polecała,chyba że zna jakieś sztuki walki do samoobrony.
Kiedyś mój "przymusowy" i jak dotąd jedyny autostop o mało nie skończył się tragicznie.
To już lepszy jest ten bilet weekendowy włóczykija,w nocy pośpisz w pociągu a w dzień pozwiedzasz czy poleżysz gdzieś na plaży.