IP 83.238.196.184

freszynka
Są takie miejsca które Was wyjątkowo interesują? ..które chcielibyście bardzo zobaczyć? Jakie i dlaczego?

IP 77.254.122.110

aneczka
Ja bym chciała pojechać w jakiekolwiek ciepłe kraje. Jeszcze nigdy nie byłam, dlatego
).
IP 83.238.196.184

freszynka
a nie przeglądałaś nigdy katalogów, udając że wybierasz się tu i tu na wakacje?
albo nie fascynował Cię jakiś kraj, miejsce, które bardzo chciałabyś zobaczyć? 
IP 46.112.241.187

Mary
Katalogów co prawda nie przeglądam i nie udaję zainteresowanej wyjazdem, ale od dobrych paru lat marzę o tym by zobaczyć Nową Zelandię i Australię. Dokładnie w takiej kolejności. A fascynują mnie tamtejsze krajobrazy i przyroda. Może kiedyś się uda.
IP 83.20.188.145

karolcia
zawsze chciałam odwiedzić Tunezję i Bułgarię
jeszcze nie miałam okazji być nigdzie za granicą, ale wszystko przede mną
trzeba tylko pieniążki zarobić i można przeglądać katalogi i jechać
)
IP 109.243.101.127

IP 83.238.196.184

freszynka
karolcia, ja dziś akurat ogarniałam jak w najtańszy sposód dotrzeć do bułgarii.. bo się okazało, że znajomy kupił tam mieszkanie i wynajmuje na wakacje..
i powiem Tobie, że autokar to koszt 800zł w dwie strony, samochodem diesel wyszło mi 1200zł w dwie strony, a samolotem 1200zł w dwie strony- ALE w Wizzair promocja i np. na 30 sierpnia bilet już ze wszystkimi opłatami, bagażem, ubezpieczeniem itd za 220zł! ..tyle tylko, że nie wiadomo czy powrotny też by sie udało taki dopasować :P
IP 89.174.214.254

lola
Transylwania w Rumunii...ciekawe czy nadal mozna tam spotkac Hrabiego Drakule......;p
IP 83.30.82.222

Mati
Mnie fascynuje Chorwacja. Byłem tam już dwa razy i chyba na tym nie poprzestanę. Ostatni raz mieszkaliśmy ze znajomymi w miejscowości Crikvenica. Pogoda świetna, ludzie mili, jedynym minusem jest kamienista plaża, ale do wszystkiego można się przyzwyczaić. W mojej ocenie 4 z plusem
W kwestiach finansowych w porównaniu z Hiszpanią wychodzi o wiele korzystniej. 10 dni kosztowało nas bodaj 1500zł od osoby 
IP 109.125.200.90

Dzzeju
A ja muszę się pochwalić, że byłem w Bułgarii, Hiszpanii, Francji oraz we Włoszech. Bułgaria mnie nie zaciekawiła, ot morze, drinki i piękne kobiety. Hiszpania - to jest coś! Miasteczko turystyczne Lloret de Mar na wybrzeżu Costa Brava. Mmm...widoki przepiękne, ludzie bardzo uprzejmi, stosunkowo niskie ceny w sklepach (polskie alkohole
). Paryż we Francji jest chyba najpiękniejszym miastem, w jakim kiedykolwiek miałem przyjemność być. Wieża Eiffla nigdy nie wydawała mi się taka duża, ale gdy stanąłem pod nią, na samym środku, rozejrzałem się dookoła i zobaczyłem te wieelkie, stalowe nogi - pomyślałem "O KU%@$#!". Co więcej, podróż windą na górę był stanowczo za drogi (15 euro), a w dodatku kolejka ciągnęła się w setkach metrów...postanowiłem za 2 euro wejść schodami (z tego, co pamiętam, około 4800 stopni). No coś niezwykłego, widok tak piękny, że aż zapierało dech w piersiach. Od horyzontu, po drugi horyzont widać było CAŁY piękny Paryż. Natomiast jeśli chodzi o Wenecję - również bardzo ładne miasto, ale ceny horrendalnie drogie. Zwykła woda mineralna w pizzeri 0,5l za bodajże 5 euro. Z pamiątek to straszny, chiński badziew, który również był drogi. Z pizzy, którą zamówiłem ze znajomymi nie byłem zadowolony - oczekiwaliśmy prawdziwej, włoskiej pizzy, a tutaj trafiła się...jakby domowa, więc nic specjalnego. Kanały bardzo piękne, ale gdzieniegdzie unosił się nieprzyjemny smród. Reasumując, najbardziej zadowolony byłem z Francji oraz Hiszpanii, fajnie było też zobaczyć Wenecję, ale już tak ekscytująco nie było. Huh...rozpisałem się
.