IP 89.228.55.78

IP 82.139.50.215

zorza
Amarylis - prawdziwe cudeńko(fotka zapożyczona z Internetu), występuje w różnych ubarwieniach, przy czym kolor jest pięknie cieniowany.
Podoba mi się też ...Muchołówka - bajerancki owadopożeracz
wygląd nieszczególny, ale za to jakie wrażenia przy podglądaniu konsumpcji

IP 82.139.50.215

zorza
Zdjęcie Muchołówki nie zmieściło się w poprzednim poście, więc będzie tutaj
(fotka zapożyczona z Internetu)
Kiedy w pułapce wyląduje owad, podrażnia niezwykle czułe ścianki i pułapka momentalnie się zamyka. A później roślince pozostaje tylko strawić osobnika. Fantastyczna sprawa

IP 81.190.251.146

dirtydancer
Ja uwielbiam za to tradycyjne kwiaty np. tulipany. Są one takie zwykłe, ale za to przepiękne, ich różne odmiany są niezwykle piękne i na dodatek przepięknie pachną np. w wazonie postawionym w pokoju
Ale również uwielbiam kwiaty słoneczniki, takie małe odmiany dużych słoneczników. Są one przepiękne, takie proste, ale mają coś w sobie
Ja w ogóle mam fioła na punkcie słoneczników, tapeta w domu na ścianie, obraz w mojej sypialni, kubek. Polecam i Wam, może też się zarazicie słonecznikomanią hehe
IP 79.162.64.31

karolcia
ja kocham róże pod każdą postacią, zwłaszcza niebieskie
i stokrotki też bardzo lubię
a wiosną to przebiśniegi, uwielbiam patrzeć jak przebijają się przez ostatnie warstwy śniegu
IP 95.49.141.185

Konik polny
Ja tam w ogóle nie lubię kwiatów. :P a tych doniczkowych to szczególnie, bo zapominam podlewać.
IP 94.240.24.75

Guliwer
Tak, Koniku polny, z tym podlewaniem to i ja mam podobny problem...ale trzeba uważać, aby nie przesadzić w drugą stronę, kiedyś próbowałem podlewać "na zapas" i mój kwiatuszek...zgnił...
IP 79.162.72.241

Karolina
ja uwielbiam kwiatki
mam ich cały parapet w pokoju i wciąż mi mało
)fiołki pięknie mi kwitną prawie cały rok
tylko storczyki mnie jakoś nie lubia:D
IP 178.159.169.210

Kathi 87
Ja uwielbiam konwalię i wrzos. Takie inne upodobania pewnie od wszystkich, ale taką mnie mamuśka urodziła. Zawsze lubiłam wszystko co inne i oryginalne.
IP 82.139.50.215

zorza
a od kiedy konwalie i wrzos są "inne" i oryginalne? to zwyklaki dobrze znane nawet przedszkolakom
ale przyznam, że wrzos ślicznie wygląda w ogrodzie (zwłaszcza, że teraz jest masa gatunków-wrzosopodobnych w przeróżnych kolorach, a nie klasycznym 'wrzosowym'). Chociaż wrzos w domowej doniczce już nie prezentuje się ładnie. Miałam kiedyś okazję jeść miód zrobiony z wrzosu - smaczny, chociaż konsystencją przypominał bardziej dżem. Podobno ma lecznicze właściwości.