IP 178.159.169.210

Grazia
Mamy zazwyczaj dwie możliwości, albo organizujemy wyjazd na własną rękę, albo korzystamy z usług biura podróży. I to,i to ma swoje zalety i wady . Co według was jest bardziej korzystne dla chcącego skorzystać z wakacji ?
IP 91.145.128.188

Katharina
Grazia z tego co liczyłam w tej chwili teoretycznie taniej jest jechać z biurem podróży. Na dodatek ono pamięta za nas o wszystkim (pod warunkiem, że jest dobre ) Wypoczynek na własną rękę - nawet pobyt na polu namiotowym, które jak uważają np. moi znajomi jest tani ) wcale do najtańszych nie należy. No ale cóż -za niezależność się płaci.
Co jest korzystniejsze - to zależy jak lubisz wypoczywać. W moim przypadku obie formy są tak samo dobre, pod warunkiem, że dobrze się zorganizujemy.
IP 78.88.163.234

tramp
Grazia,tak naprawdę to wszystko zależy od konkretnej osoby i jej upodobań. Ja na przykład nie wyobrażam sobie jechać na wycieczkę organizowaną przez biuro podróży - wolę sam sobie wszystko ustalić i przygotować konkretnie pod siebie.
IP 178.159.169.210

Grazia
Jeśli sama sobie zorganizujesz sobie wakacje, to wiesz, że będziesz miała gdzie nocować, a z biurem podróży to już chyba inaczej jest, trzeba posprawdzać wszystkie opinie najpierw 
IP 195.117.222.118

Iza
Hej wszytskim, ja jestem zwolenniczką wyjazdów na własną rękę. Wole sama zwiedzać miejsca które chce i wylegiwać się na plaży. Moim ulubionym kierunkiem jest Hiszpania i Calpe. To urocze miejsce gdzie czuje się swobodnie. Piękne, piaszczyste plaże i słońce to to co kocham. Z roku na rok wybieram inne biuro, które zajmuje się wynajmem domków letniskowych i apartamentów. Wynajmowałam już z casamundo, novasol, intehome a w tym roku z edom.pl zobaczymy jak będzie. Wszytskie te biura mają podobne do siebie oferty ale różnią się minimalnie ceną. Powiem wam że jestem zadowolona ze swoich wyjazdów bo jestem po nich wypoczęta i zrelaksowana
IP 83.238.150.190

Kamil
W zeszłym roku byłem niedaleko Łeby w miejscowości Sasino, cisza spokój blisko do morza pojechałem na próbę i się nie zawiodłem w tym roku też się tam wybieram //sasinodominik.pl/ nie ma takiego tłoku jak w co niektórych miejscowościach nadmorskich.
IP 83.23.134.146

karola
Moim zdaniem zdecydowanie lepiej samemu sobie wszystko zaplanować. Wiadomo, że trzeba trochę czasu poświęcić aby dopiąć wyjazd na ostatni guzik, ale przynajmniej mamy dokładnie to co chcemy. Biuro podróży nie spełni raczej wszystkich oczekiwań.
IP 83.20.3.245

wczasowiczka
Wszystko zależy od upodobań. Organizując wycieczkę samemu masz pewność, że spędzisz je tak jak chcesz. Minusem jest tu to, że wszytko należy załatwić samemu. Z biurem podróży jest tak, że jedynym problemem jest to, by wybrać odpowiednie. Takie, które nie zawiedzie. Wybierając wczasy w biurze podróży można zawsze podać swoje wymagania i coś się na pewno wybierze. Wszystko (przynajmniej dla mnie) zależy też od miejsca, w które chcemy pojechać. W Polsce pewnie sama zorganizowałabym sobie coś fajnego, ale za granicą...
IP 86.174.133.160

Mikolin
Ja wolę wszystko organizować samemu. Nie lubię być uwiązany, a poza tym zawsze wychodzi taniej. Jak się zna dobrze język i poszuka w internecie okazji, można za bardzo małe pieniądze wspaniale odpocząć i zobaczyć mnóstwo ciekawych rzeczy.
IP 93.176.243.163

Marina
Ja z kolei wolę niczym się przejmować, datego wybieram wakacje z biure podróży. Nie martwię się o dojazd, wyżywienie, zakwaterwanie, wszystko załatwią za mnie. Ja jadę tylko wypocząć. A co do biur, jednym z których oferty często korzystam, jest Almatur