IP 178.37.30.144

klaudia_88
Czy ktoś tutaj z tego forum robił ostatnio jakiś remont łazienki? Potrzebuję paru rad, ponieważ właśnie robię remont swojej
IP 91.145.128.188

Katharina
Pierwsza rada: do terminu podawanego przez osobę która to robi dodaj tydzień i na niczym nie oszczędzaj. Druga: uważaj z kafelkami, kup kilka więcej, nie daj sobie wmówić, że można dokupić później.
IP 94.240.24.75

Guliwer
Powiem tak pozwól im zrobić po swojemu i nie patrz im na ręce. Warto wszelkie szczegóły i projekcje omówić wcześniej z wykonawcą. Ile biorą za metr?
IP 178.37.30.144

klaudia_88
Na razie to zabijali mi całą starą łazienkę. 16 przychodzi hydraulik ma jakieś rury wymieniać, wodę puszczać dołem, a nie górą robić ogrzewanie podłogowe itp. I właśnie powiedzcie mi co sądzicie o tym ogrzewaniu podłogowym? Ja z początku nie chciałam, ale babcia mnie namówiła
Czy to się opłaca? Oprócz tego mam mieć mały grzejnik. A ile biorą za metr Ci od wykończenia, to nie wiem, za całość mi powiedzieli do 2 tysięcy.
IP 178.159.169.210

Julka Z.
Podgrzewa podłoga to super sprawa, można chodzić boso po łazience i płytkach i jest cieplutko w stopy, i nie tylko, bo ciepło z takiej podłogi rozchodzi się na całą łazienkę. Moi rodzice w domu mają tego typu rozwiązanie i bardzo sobie chwalą. Pewnie i Ty nie pożałujesz.
IP 46.186.84.79

tramp
Z tym ogrzewaniem podłogowym jest o tyle fajna sprawa, że momentalnie wzrasta nasze wrażenie komfortu cieplnego. Jak wiadomo człowiek najszybciej wychładza się przez kończyny, a więc mając ogrzewanie podłogowe i ciepłe stopy automatycznie mamy przyjemne odczucie ciepła.
IP 178.159.169.210

Niedoinformowana
czy tylko w łazienkach się robi takie podgrzewane podłogi? Czy można w innym pomieszczeniu zastosować tego typu rozwiązanie tak w ogóle?
IP 78.88.163.234

tramp
Nie, nie tylko w łazienkach. Można stosować to rozwiązaie w praktycznie wszystkich pomieszczeniach.
IP 94.240.24.75

Guliwer
Osobiście lubię stąpać na bosaka wszędzie gdzie się da. A że przeważnie płytki są również w kuchni polecał bym również takie ogrzewanie także do kuchni. Nie ma nic przyjemniejszego niż wejść na ciepłą podłogę w środku zimy.
IP 83.4.75.72

KTsea
również jestem zwolenniczką ogrzewania podłogowego, nie cierpię chodzić w kapciach itp, w domu czując się swobodnie śmigam na boso, póki co mam takie ogrzewanie tylko w łazience, ale to świetna sprawa i być może z czasem zastosuję je też w innych pomieszczeniach, np sypialni, by zwiększyć komfort