Forum Turystyczne

Temat: Rezydencja myśliwska w Białogórze
07.09.2010 13:22
IP 193.109.212.35
Gość

Turystka

W dniu 1 września 2010 r. odwiedziłam tzw."Rezydencję Myśliwską" w Białogórze. Na terenie stadniny zastałam nieopisany bród i zwierzęta skazane na absolutnie skandaliczne warunki bytowania. W miejscach przeznaczonych na jazdę konną ogromne bajora wody z odchodami. W najgorszych warunkach znalazły się dziki, które stoją w cuchnącej gnojówce do pach, brudne usiłujące pić z koryta, w którym również pływa gnojówka. W rozmowie z właścicielem stadniny, który nigdzie nie ujawnia swego nazwiska, dowiedziałam się, że wszystkiemu winien jest deszcz, trzeba po prostu poczekać aż woda opadnie a dziki po prostu uwielbiają takie warunki. A co będzie, jeśli nadal będzie padać i nie opadnie? Co się dzieje z gnojówką, która dostaje się do wód gruntowych, obok znajduje się rezerwat przyrody?!!! Proszę o zainteresowanie właściwych organów tym skandalem.

08.09.2010 08:55
IP 155.129.33.65
Gość

letnik

Ja byłem w stadninie w Białogórze w połowie sierpnia tego roku i pojawiam się tam praktycznie co roku i warunki zawsze były w miarę przyzwoite.

Warunki faktycznie mogły się pogorszyć przez opady, ale na pewno to tylko przejściowo. Ciężko mi stwierdzić jak wygląda tam aktualnie sytuacja ale całkowicie zryta przez dziki ziemia po kilku dniach opadów może wyglądać nieciekawie.

31.08.2011 16:52
IP 212.180.184.2
Gość

aaa

a mi sie podobało!

Dodaj odpowiedź
:smile: :wink: :sad: :zly: :nie: :confused: :cool: :eek: :evil: :exclaim: :lol: :mrgreen: :neutral: :razz: :redface: :surprised:
(Format JPG, PNG lub GIF)