IP 188.146.202.98

Kminkowa
Wszyscy mówią, że w tym roku będą tłumy nad polskim morzem i że nie warto jechać. Boicie się i rezygnujecie, czy jedziecie nad Bałtyk mimo to?
Ja się zastanawiam...
IP 77.254.120.12

aneczka
Ja tam uwielbiam polskie morze i nikt mnie od niego nie odciągnie, nie wiem czy w tym roku będę gdziekolwiek jechała, ale jak tak, to zdecydowanie Bałtyk. Polecam miejscowość Piaski tuż przy granicy wschodniej, jest daleko, nie powiem, że nie, ale dużo spokojniej niż w Sopocie czy też Łebie.
Co do tłumów, to zawsze mi się wydawało, że co roku nad naszym morzem znajdziemy mnóstwo ludzi.
IP 188.33.173.78

łomżanin
Nad morzem zawsze są tłumy, ale wydawało mi się, że z roku na rok ludzi coraz mniej...Kryzys, wysokie ceny, koszty dojazdu, a bogaci jadą za granicę, a nie nad Bałtyk.
IP 94.23.58.63

Moniczka
Jadę nad Bałtyk z takim samym nastawieniem jak w zeszłym roku. Tłumy będą na pewno ale nie przeszkadza mi to w miłym spędzeniu wakacji bo ja bardzo lubię być wśród ludzi
IP 46.134.83.198

karusia
jak tylko słonko wyjdzie zawsze są tłumy
chcąc spokoju trzeba wybrać mniej znaną miejscowość...choć jak słonko przygrzeje to i tam sa tłumy niestety;/
IP 83.238.145.119

aneczka
Rzeczywiście, kryzys to chyba dotknął wszystkich, macie racje, kieszenie jakby zaczęły być mnie wypełnione... niestety.
IP 31.174.70.189

Mary
Ja się i tak wybiorę i mam nadzieję, że nie będzie aż tak źle. Jak wspomnieli poprzednicy, tłumy są, były i pewnie będą. Nie ma co patrzeć na innych, tylko znaleźć sobie jakieś fajne miejsce na wypoczynek.
IP 46.113.157.72

siwy
Ludzi w wakacje nad morzem zawsze jest sporo. Sama kolonia czy jakieś obozy (najgorsze co może być na plaży) to już duża grupa krzykliwych małolatów robiących większe zamieszanie niż cała plaża. Ale nie przesadzajmy. W dużych miastach też jest dużo ludzi - i to przez cały rok, nie tylko w lato.
IP 178.159.169.210

Sandra Wilk
Nasz bałtyk jest droższy niż np Bułgaria, więc nie rozumiem ludzi, którzy się pchają do Kołobrzega i w okolice. Chyba, że ktoś nie zna dobrze angielskiego i może ma jakieś obawy co do takiego wyjazdu, ale myślę, że kto nie zaryzykuje, ten nic nie pozna nowego.
IP 91.145.128.188

Ewelina
Fakt, nasze może i góry są niestety drogie i na dodatek często przegrywają pod względem atrakcji z ofertami zza granicy, ale czy na pewno nie warto jechać ze względu na tłumy ? Nie powiedziałabym. Na któryś weekend ( a ja swoje weekendy ustawiam w środku tygodnia ) na pewno się wybiorę, ale na dłuższy odpoczynek wybierałabym zagraniczne oferty. Powód jest prosty - mam mało urlopu i na dodatek w kwietniu, a o tej porze roku nie ma co liczyć na upały w naszym kraju